Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ηλεκτρονικό βιβλίο για την διδακτική αξιοποίηση του βιβλίου Έλμερ από τη σκοπιά της ένταξης προσφύγων στη συμβατική τάξη

Με αφορμή τον Έλμερ, τον γνωστό ελέφαντα, προτείνονται πολλές και ενδιαφέρουσες διδακτικές προτάσεις, όσον αφορά την ομαλή ένταξη μαθητών προσφύγων και μεταναστών στη συμβατική τάξη.

Το αρχείο e pub μπορεί να αναγνωστεί με την εφαρμογή Google books.

Το pdf μπορεί να αναγνωστεί σαν ηλεκτρονικό βιβλίο με την εφαρμογή Xodo.



Διδακτική Αξιοποίηση του Έλμερ

Ο Έλμερ σε epub

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022


Αγαπητοί γονείς:    Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 4777/17-2-2021 και άρθρο 44  και αφορά και στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το Σχολ. Έτος 2021 - 2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.
Στην συγκεκριμένη προθεσμία οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών υποβάλλουν σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση
εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από  1-1-2015 έως και 31-12-2015.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1.Αίτηση γονέα /κηδεμόνα(θα σας δοθεί από το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό).

2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου: εκδίδεται - αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ. (Σε μεμονωμένες περιπτώσεις μη ανεύρεσης, προσκομίζεται από τονκηδεμόνα.
3.Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό: Εκδίδεται από το νηπιαγωγείο με τη λήξη των μαθημάτων.
4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (Λογαριασμός ΔΕΗ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ε1 (
Oταν οι βεβαιώσεις είναι από ιδιωτικές εταιρείες ρεύματος τηλεφώνου απαιτούνται και τα 2 αποδεικτικά στοιχεία μαζι).
5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) συμπληρωμένο.
Το Α.Δ.Υ.Μ παραλαμβάνεται από τους γονείς κατά την περίοδο των εγγραφών και επιστρέφεται στο σχολείο συμπληρωμένο. (θα σας δοθεί από το  Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό Σχολείο.

*******ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ,  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ.
6.Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. ( φωτοτυπία τα εμβόλια του μαθητή/τριας).

7. Μαθητής/τρια  με κηδεμονία (αντίγραφο δικαστικής απόφασης εάν υπάρχει για χρήση στο σχολείο).

8.Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 105 στην οποία θα βεβαιώνεται ο υπεύθυνος παραλαβής του μαθητή/τριας το μεσημέρι. (θα σας δοθεί από το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό).

9.Προαιρετική εγγραφή στο ολοήμερο. (θα σας δοθεί το έντυπο από το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό).

Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕΣΣΥ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή/τριας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την προσέλευσή σας στο σχολείο είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας  αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτοποίησης της σχέσης σας με τον μαθητή/μαθήτρια.

H προσέλευση των γονέων στο σχολείο για εγγραφή των μαθητών θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα: 2610271267   και με τη λήψη των μέσων προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 10.30-11.30 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Απαιτείται η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/). Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

Πάτρα 28/2/2021

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Παναγόπουλος Αθανάσιος

Η εφημερίδα Γνώμη αναφέρεται στην ομάδα erasmus+ στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας

 Η ομάδα erasmus+ άνοιξε φτερά για το Δουβλίνο της Ιρλανδίας! Στόχος η ψηφιοποίηση του σχολείου, η άσκηση των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικά λογισμικά με στόχο οι νέες τεχνολογίες να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή διδακτική πράξη. Αυτά και πολλές άλλες λεπτομέρειες αναφέρονται σε εκτενές άρθρο στην εφημερίδα "Γνώμη" στις 11 Νοεμβρίου 2019!



Η εφημερίδα Γνώμη για την επίσκεψη στο Verket Skole της Νορβηγίας

 Πολύτιμη εμπειρία η φιλοξενία μας στο Verket Skole στο Moss της Νορβηγίας! Ένα σχολείο πρότυπο τόσο για την ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων (23% του μαθητικού πληθυσμού) όσο και για τις πρότυπες εγκαταστάσεις αλλά και τις καινοτόμες εκπαιδευτικές ιδέες! Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη καλύφθηκε σε εκτεταμένο ρεπορτάζ από την εφημερίδα "Γνώμη" στις 21 Μαϊου 2019!



Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Διαγωνισμός Μαθηματικής Εταιρείας

Οι μαθητές της Β, Γ, Δ, Ε και Στ' τάξης μπορούν να δηλώσουν στον σύνδεσμο που αναγράφεται στην αφίσα της Μαθηματικής Εταιρείας συμμετοχή στο διαγωνισμό μαθηματικών στις 3 Απριλίου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!