Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ηλεκτρονική διδασκαλία



46o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλοντας εξαιρετικές προσπάθειες δημιούργησε στο ΠΣΔ τις πλατφόρμες e-class και e-me. Διαπιστώθηκε ωστόσο και από το σύλλογο διδασκόντων και από αρκετούς γονείς που επικοινώνησαν με το σχολείο, σοβαρά προβλήματα σύνδεσης με τις πλατφόρμες αυτές. 
Οι γονείς που δεν κατάφεραν ακόμη να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΠΣΔ, πρέπει να  ολοκληρώσουν την διαδικασία.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων με σεβασμό σε όλους τους γονείς και τους μαθητές αποφάσισε να ξεκινήσει ο κάθε εκπαιδευτικός επικοινωνία με το Τμήμα του μέσω email ή μέσω πλατφόρμας (όπου αυτό είναι δυνατόν),  με επαναληπτικές  δραστηριότητες εμπέδωσης της ύλης. Οι μαθητές θα πρέπει να συμμετέχουν στις δραστηριότητες αυτές, για να έχουν επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία. Όταν αποκατασταθούν τα τεχνικά προβλήματα σύνδεσης με τις πλατφόρμες, η επικοινωνία, αφού σας ενημερώσουμε, θα γίνεται μέσω αυτών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Δ/ντής του Σχολείου

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης


Από τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας

Λειτουργεί Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους μαθητές, τους γονείς μαθητών  και τους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητας του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Όπως αναφέρει η Ψυχολόγος-Προϊσταμένη 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας Θεώνη Μαυρόγιαννη:

«Η ομάδα του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας λειτουργεί Τηλεφωνική Γραμμή  Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης με στόχο την αντιμετώπιση  των προβλημάτων που βιώνουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί  στα πλαίσια της νέας καθημερινότητας λόγω κορωνοιού.
Μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2610-456063, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-13:00
Επιπρόσθετα, μπορείτε να στέλνετε mail στο mail@1kesy.ach.sch.gr και  θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε την ιστοσελίδα μας  http://1kesy.ach.sch.gr με χρήσιμο υλικό.»

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα !

Κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή (Β' τάξη & συμμετοχή χορωδίας από διάφορα τμήματα) στο σχολείο μας!!!



Γιορτή Τριών Ιεραρχών

30 Ιανουαρίου 2020
'Γιορτή των Τριών Ιεραρχών", "Γιορτή των Γραμμάτων"

Εικόνες και δράσεις από το Β'1 που συμμετείχε στον εκκλησιασμό του σχολείου μας στην Ιερά Μονή Γηροκομείου



Εγώ κι Εσύ δυναμώνουμε μαζί !!!


Τη Δευτέρα 17/2/2020 είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τις Κοινωνικές Λειτουργούς του Κέντρου Πρόληψης κα Βίκυ Κυρίτση και κα Ελένη Κουρλέση στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας ‘Εγώ κι Εσύ δυναμώνουμε μαζί’ που υλοποιούν φέτος το Α1 και Β1. Οι μικροί μας μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα παιχνίδια αυτοεκτίμησης που έπαιξαν.  




Πάμε στη βιβλιοθήκη;


Οι μαθητές της Β’ τάξης (19/2/2020) επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ξεναγήθηκαν στους χώρους της, συνομίλησαν με τους υπεύθυνους για τον τρόπο λειτουργίας της και τις προϋποθέσεις δανεισμού βιβλίων και βέβαια αξιοποίησαν το αναγνωστήριο ξεφυλλίζοντας ο καθένας κάποιο βιβλίο με βάση τα ενδιαφέροντά του.



Απόκριες 2020

Καρνάβαλε κι αποκριά τρελαίνεις γέρους και παιδιά... Μας επισκέφθηκε η μπάντα του δήμου χαρίζοντας χαμόγελα και ανεβάζοντας το κέφι των μαθητών μας με καρναβαλικούς ρυθμούς! 

Την Τσικνοπέμπτη σύμφωνα με το έθιμο το τσικνίσαμε με χαμόγελο και κέφι!!! Απολαύσαμε τα σουβλάκια που έψησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας!! Σας ευχαριστούμε!!




Ένα παιδί μετράει τα άστρα...


Οι μαθητές της Β’ και Ε’ τάξης παρακολούθησαν στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη, ‘Ένα παιδί μετράει τα άστρα’. Ένα ορφανό αγόρι, ο Μέλιος, πιάνει φιλία με τα βιβλία για να μάθει όσα του κρύβουν οι μεγάλοι. Στα δύσκολα βήματά του, συναντά καλούς φίλους, αλλά και σκληρούς ανθρώπους. Γνωρίζει την προδοσία και τη φιλία, το μίσος και την τρυφερότητα, δοκιμάζεται και αδικείται, αγαπά και αγαπιέται…




Η Α' τάξη στο Λαογραφικό Μουσείο


Την Τρίτη 3/3/2020 τα παιδιά της Πρώτης τάξης (Α1και Α2) επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Πατρών. 
Πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στην καθημερινή ζωή και τα επαγγέλματα μιας παλιότερης εποχής του τόπου μας.





Ο κυνηγός και η δρυάδα από την Α' τάξη


Την Τετάρτη 27/11 η Α' τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο κυνηγός και η Δρυάδα." Τα παιδιά δραματοποίησαν το μύθο και παρατήρησαν τα μουσειακά αντικείμενα που σχετίζονται. Ύστερα ζωγράφισαν τη βελανιδιά της Δρυάδας και κατέγραψαν χρήσιμες λέξεις που έμαθαν στο μουσείο.