Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Πάμε στο Λαογραφικό Μουσείο

Οι μαθητές της Β' τάξης ήρθαν σε επαφή με τις παραδόσεις και την ιστορία της πόλης τους. Είχαν την ευκαιρία να δουν διάφορα είδη λαϊκής τέχνης όπως υφαντά, αργαλειούς, γεωργικά εργαλεία και μαγειρικά σκεύη.




Διάχυση προγράμματος erasmus+ στο Α1


Την Πέμπτη 17/10 το Α1 πραγματοποίησε τη 2η ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς κατά την οποία έγινε και διάχυση του προγράμματος Erasmus του σχολείου μας με τίτλο: "Ανοίγουμε φτερά στον ψηφιακό ουρανό και αγκαλιάζουμε τον κόσμο". Οι γονείς της Α Δημοτικού ενημερώθηκαν για τους στόχους και την εξέλιξη του προγράμματος μας ως τώρα. Επίσης μοιραστήκαμε μαζί τους τα άμεσα σχέδιά μας για την επίσκεψη στο Δουβλίνο και την παρακολούθηση σεμιναρίου για τις Νέες Τεχνολογίες. Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus θα κρατά ενήμερο τόσο το μαθητικό όσο και το γονεϊκό κοινό για τα νέα βήματά της στην πορεία της διεθνοποίησης του σχολείου μας.




Ρωμαίοι στην Πάτρα...

Μια ηλιόλουστη Τετάρτη του Οκτώβρη, οι μαθητές της Ε' τάξης περπατώντας στους δρόμους της πόλης μας γνώρισαν από κοντά το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, το Ρωμαϊκό Στάδιο και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Στο τελευταίο μάλιστα με τρόπο μοναδικό 'μεταμορφώθηκαν' όλοι σε Ρωμαίους πολίτες.




Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Την Τετάρτη 16/10/2019 τα πρωτάκια μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Ξεναγήθηκαν στα εκθέματα και έγιναν δημιουργοί, συλλέκτες, ερευνητές και εμψυχωτές.


Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Το σχολείο μας γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων. 
Στον αθλητικό χώρο της Νίκης Προαστείου, οι μαθητές όλων των τάξεων έμαθαν για τα οφέλη της γυμναστικής, τη σημασία του αθλητισμού και την επίδραση στην υγεία μας, ασκήθηκαν και διασκέδασαν συμμετέχοντας σε αθλήματα όπως τοξοβολία, αμερικανικό ποδόσφαιρο, αθλήματα στίβου, τένις, βόλεϋ παραλίας, αεροβική γυμναστική. Παράλληλα εντυπωσιάστηκαν  γνωρίζοντας από κοντά το θαυμαστό κόσμο των ερπετών.




Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25-10-2019 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει τη σχολική  γιορτή  για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στις 8.15  π.μ. (Eγκύκλιος ΥΠΑΙΘ 15/10/2019 φ.7/ΦΜ /160171/Δ1). Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί  από τους μαθητές της Δ΄ τάξης με τις αντίστοιχες δασκάλες των τμημάτων και τη μουσικό του σχολείου μας. Την ίδια μέρα θα γίνει και η απονομή της Σημαίας στους/στις μαθητές/τριες του τμήματος ΣΤ2.  Μετά το τέλος της γιορτής οι μαθητές -  περίπου στις 9.30-9.40 π.μ.   - θα αναχωρήσουν μαζί με τους γονείς τους. Το ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει την ίδια μέρα. 

Για    το Σύλλογο Διδασκόντων
  Ο Διευθυντής του Σχολείου