Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Εγγραφές Α' τάξης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη,
 για  το  σχολικό  έτος   2019 – 2020  ,   θα γίνουν από την   Δευτέρα 6 η MAIOY
έως  την  Δευτέρα  20η MAIOY του έτους  2019 .
Στην πρώτη τάξη θα εγγραφούν όσα παιδιά γεννήθηκαν από
1-1-2013    μέχρι    31-12-2013.
Από την 6η έως τις 20Μαΐου  2019 θα πρέπει οι γονείς -κηδεμόνες να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας:
A.    Αίτηση του γονέα /κηδεμόνα (το έντυπο θα δοθεί από το σχολείο).

B.      βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (θα δοθεί από το Νηπιαγωγείο)
Γ. αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή (Λογαριασμός ΔΕΗ, Αντίγραφο της πρώτης σελίδας Ε1 - σύμφωνα με τα όρια του Σχολείου).
 Δ. το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή  (το έντυπο θα δοθεί για συμπλήρωση από το σχολείο).
Ε.  το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
ΣΤ. Tο πιστοποιητικό γέννησης  (θα αναζητηθεί από το σχολείο)
Ζ βεβαίωση κηδεμονίας μαθητή μόνο για τη μονογονεϊκή οικογένεια  (αντίγραφο δικαστικής απόφασης).

 ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 12.00-12.45  (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ).                                                               
                                      Πάτρα   15   ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019

                                                    ο Δ/ντής του Σχολείου

                                         ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ενημέρωση προς τους γονείς της ΣΤ' τάξης για τη Δεύτερη Ξένη Γλώσσα στο Γυμνάσιο



Αγαπητοί μου γονείς σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη Φ.52/60314/Δ1  16/04/2019   οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης εντός του Μαΐου  κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 10 η Μαΐου  2019 αλλαγής της Ξένης γλώσσας : από Γαλλικά σε  Γερμανικά και αντίστροφα η διαφορετική επιλογή  σε Ιταλικά για όποια Γυμνάσια διδάσκεται η Ιταλική Γλώσσα.




ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ο…………………………. ………………………………………………….γονεας/κηδεμονας του/της………………………………………………. ΣΤ δηλώνω την επιθυμία μου για αλλαγή της Β΄ γλώσσας από Γαλλικά σε Γερμανικά ή αντίστροφα  από Γερμανικά σε Γαλλικά για το λόγο (κυκλώνω το αντιστοιχο)……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ενημέρωση προς τους γονείς της Στ' τάξης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ


Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους από τις 6 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες στο Μουσικό Γυμνάσιο Πατρών.

Τηλ. επικοινωνίας: 2610641800

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ένα ταψί με γεμιστά από την Α' τάξη

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Άννα Δενδρινού. Με αφορμή το πρόγραμμα αγωγής υγείας που υλοποιούμε φέτος για την υγιεινή διατροφή η συγγραφέας μας παρουσίασε το βιβλίο της "Ένα ταψί με γεμιστά". Οι μαθητές της Α' τάξης έγιναν μικροί μάγειρες και γεύτηκαν ένα ταψί με γεμιστά και μπριαμ!!!

'





Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης!

Την Πέμπτη 18/4/2019 οι τάξεις Β'1 και Β'2 επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Πατρών. Τα εκθέματα ζωντάνεψαν στα χέρια των παιδιών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι που παρουσίασαν.


Την Πέμπτη 11/4/2019 τα τμήματα Β'1 και Β'2 παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου μας θεατρικό δρώμενο σχετικά με τα σκεύη του παραδοσιακού νοικοκυριού! Επιστρατεύτηκαν πινακωτή, φυσερό, σοφράς, τέντζερης και πολλά ακόμη σκεύη με τη βοήθεια των παππούδων και γιαγιάδων!


Συναντούμε τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Σκιαδά

Την Τετάρτη 10/4/2019 τα τμήματα Β'1 και Β'2 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά όπου παρουσίασαν δρώμενο με θέμα τα σκεύη του παραδοσιακού νοικοκυριού. 
Ύστερα έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια όλοι οι μαθητές, έφτιαξαν παζλ, κεράστηκαν παραδοσιακά εδέσματα.


Ψάχνουμε το δάσος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Τα δύο τμήματα της Γ' τάξης στις 3 Απριλίου σκέφτηκαν να αναζητήσουν το δάσος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας. 
Πήραμε τα σακίδιά  μας και μπήκαμε γεμάτοι περιέργεια στο κτίριο της βιβλιοθήκης για μια διαφορετική αναζήτηση...
Ψάξαμε στα ράφια, μοιραστήκαμε βιβλία, εντοπίσαμε και διαβάσαμε πολλά και περίεργα γαι το δάσος, παρακολουθήσαμε βίντεο!



Εκδρομή στο Πουρναρόκαστρο Natura 2000

Στις 27/3 τα δύο τμήματα της Γ' τάξης πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα εκδρομή στο Πουρναρόκαστρο (Natura 2000). 

Στο κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης απολαύσαμε μια πανοραμική θέα της Πάτρας, ενημερωθήκαμε για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του Παναχαϊκού, προβληματιστήκαμε ψηλαφώντας πετρώματα και απολιθωμένα κοχύλια που έχουν βρεθεί στο Πουρναρόκαστρο, περπατήσαμε, σκαρφαλώσαμε, διασχίσαμε μικρό ποταμάκι και προσανατολιστήκαμε ακολουθώντας ένα ενδιαφέρον περιβαλλοντικό μονοπάτι!
Φάγαμε, παίξαμε, εξερευνήσαμε στο κοντινό δάσος!