Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Διάχυση σεμιναρίου Βαρκελώνης στη μαθητική κοινότητα (ii)



Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στο Β’2 γράφουμε στο τετράδιο παραγωγής γραπτού λόγου για το ξεκίνημα του προγράμματος Erasmus στο σχολείο μας.

Ανοίγοντας φτερά…

Όταν τελείωσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, οι πόλεις της Ευρώπης ήταν κατεστραμμένες. Τα σπίτια ήταν ερειπωμένα. Δεν υπήρχαν σχολεία ούτε νοσοκομεία και οι άνθρωποι δυστυχούσαν.




Όλες οι πλευρές κατάλαβαν ότι δεν πρέπει ποτέ να ξαναγίνει πόλεμος και γι αυτό πήραν μια απόφαση: Να ενωθούν όλες οι χώρες της Ευρώπης και να συνεργάζονται στην οικονομία, στο εμπόριο, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία κλπ σαν να μην υπάρχουν σύνορα, σαν να αποτελούν μία χώρα με το όνομα Ενωμένη Ευρώπη.


Ανάμεσα στις πολλές ωραίες συνεργασίες που κάνουν οι χώρες της Ενωμένης Ευρώπης είναι και τα προγράμματα Erasmus+.


Σε αυτά μαθητές, φοιτητές και δάσκαλοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης ταξιδεύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη για να μάθουν καινούρια πράγματα και να ανταλλάξουν ιδέες με τους καινούριους Ευρωπαίους φίλους τους.

Φέτος, οι δάσκαλοί μας θα ταξιδέψουν στην Ισπανία. Εκεί θα δουν νέους τόπους, θα μάθουν νέες γνώσεις κι όταν γυρίσουν θα μας τα περιγράψουν όλα.


Το πρόγραμμα Erasmus+ που πραγματοποιούμε λέγεται: “Ανοίγουμε φτερά στον ψηφιακό ουρανό και αγκαλιάζουμε όλο τον κόσμο.

Πάνω στα ανοιγμένα φτερά των δασκάλων μας θα ταξιδέψουμε κι εμείς...

Καλό μας ταξίδι!……………..

Διάχυση σεμιναρίου Βαρκελώνης στη μαθητική κοινότητα (i)



Οι μαθητές του σχολείου μας, με τη βοήθεια της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ , εντόπισαν τη χώρα της Ισπανίας αλλά και της πόλης της Βαρκελώνης στο χάρτη της Ευρώπης. Προβληματίστηκαν και συζήτησαν για το ποιος και γιατί μπορεί να είναι πρόσφυγας, ποιες είναι οι ανάγκες του και πώς μπορούμε να τον καλωσορίσουμε στο σχολείο μας ως ισότιμο μέλος της σχολικής μας κοινότητας.




Τσάντες στο σχολείο


46 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ                     9Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ                   8/2/2019


 Αγαπητοί  μας γονείς,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας  στα  πλαίσια   της  δράσης   με τίτλο: «Η παραμονή των Διδακτικών Βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο»  με βάση την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ αρ. πρωτ.  Φ. 7 /16592/Δ1219218/Δ1   04-02-2019 αποφάσισε: Τα Διδακτικά  Βιβλία  να παραμένουν στο Σχολείο δυο  Σαββατοκύριακα το μήνα. 

Συγκεκριμένα  ορίσαμε τα  παρακάτω  Σαββατοκύριακα   που θα είναι τα εξής: 

 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 15/2/2019   ΜΑΡΤΙΟΣ    1/3/2019 και 21/3/2019  ΑΠΡΙΛΙΟΣ   5/4/2019 και 12/4/2019   ΜΑΪΟΣ  17/5/2019 και 31/5/2019  ΙΟΥΝΙΟΣ  7/6/2019.

Για το σύλλογο διδασκόντων

Ο Δ/ντής του Σχολείου