Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Βαθμολογία α' τριμήνου και χριστουγεννιάτικο παζάρι



Αγαπητοί γονείς,
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 46ου   12/Θ   Δημοτικού Σχολείου  Πατρών σας ενημερώνει ότι στο Σχολείο μας  στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019  και ώρα 13.20, θα δοθεί η  βαθμολογία  του Α΄ τριμήνου (τάξεις Γ΄+Δ΄+Ε΄+ΣΤ΄). Για τους μαθητές των τάξεων Α΄ και Β΄ δεν προβλέπεται Έλεγχος Προόδου (θα γίνει μόνο προφορική ενημέρωση). Παρακαλούμε θερμά οι γονείς να παραλάβουν πρώτα τα παιδιά τους και στη συνέχεια να προσέλθουν για την επίδοση της βαθμολογίας.
Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά και η πρόωρη αποχώρηση των μαθητών θα γίνει μετά το πέρας της επίδοσης της βαθμολογίας.
 Οι εργαζόμενοι γονείς που επιθυμούν γονικές άδειες,  να μας ενημερώσουν νωρίτερα  για να τις έχουμε έτοιμες. Την ίδια ημέρα από τις 13.20 και μετά  θα λειτουργήσει το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι  από το Σύλλογο Γονέων. To Σχολείο μας θα συγκεντρώσει τρόφιμα   στις 16/12 και 17/12/ 2019  για  να  διατεθούν σε φτωχές οικογένειες από την  Ενορία του  Αγίου  Ανδρέα  Εγλυκάδας.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2020.

              Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                                                             Ο Διευθυντής
                                                                                                                          Παναγόπουλος Αθανάσιος



Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Σπίτι Nερού και Kέντρο Βιομάζας

Η Στ' τάξη επισκέπτεται το σπίτι νερού και το κέντρο βιομάζας!


Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας

Οι Ε' και ΣΤ' τάξεις ξεναγούνται στην ενορία της γειτονιάς μας, από τον π.Κωνσταντίνο! Μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία, όπου μπόρεσαν να  συνομιλήσουν για θέματα παλιά αλλά και σύγχρονα!




Μια όμορφη εκδρομή


Οι Β’ και Δ’ τάξεις παρακολούθησαν την παράσταση ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι, μια κωμωδία για όλες τις ηλικίες που θίγει το μείζον διαχρονικό ζήτημα του εκφοβισμού με τρόπο ευφάνταστο, απολαυστικά ψυχαγωγικό, συγκινητικό αλλά και εμπνευσμένα διδακτικό. Στη συνέχεια πήγαν στον Ι.Ν. Αγ.Ανδρέα, ναό αφιερωμένο στον Πρωτόκλητο Απόστολο του Χριστού, όπου και ξεναγήθηκαν.






Γιορτάζοντας το Πολυτεχνείο!

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι μαθητές των Ε1 και Ε2 τμημάτων παρουσίασαν ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων του Πολυτεχνείου και είπαν χαρακτηριστικές απαγγελίες. Τραγούδησαν σαν άλλοτε, τότε που οι φοιτητές τραγούδαγαν στα κάγκελα, ζητούσαν ψωμί για όλους, δωρεάν παιδεία, ελευθερία σκέψης σε όλους και μας θύμισαν ότι η δημοκρατία είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Και στη δημοκρατία κάθε άνθρωπος είναι αναγκαίος !



Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Γιορτής Πολυτεχνείου




Αγαπητοί μας γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή  15 Νοεμβρίου 2019 ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου δεν γίνονται μαθήματα, αλλά σύμφωνα με την εγκύκλιο (Φ7./ΦΜ/173325/Δ1) και  μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων το Σχολείο μας θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις. Oι μαθητές της Ε΄ τάξης θα παρουσιάσουν το μήνυμα της γιορτής  στους μαθητές του Σχολείου μας. Το ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει αυτήν την ημέρα. ‘Όλοι οι  μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί και θα αποχωρήσουν  στις  9.30 πμ. 
Οι γονείς  θα παραλάβουν  τους μαθητές/τριες  από τις 2 εξόδους του Σχολείου.

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές της Δ' τάξης με ποιήματα, θεατρικά έργα, τραγούδια τίμησαν την εθνική επέτειο, γεμίζοντάς μας με εθνική υπερηφάνεια!


Λαϊκό Φροντιστήριο


Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με τον εξής τρόπο:
1) Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού Πλατεία Γεωργίου 17 Α', 3ος όροφος, καθημερινά από Δευτέρα - Παρασκευή και ώρα 9.00 -15.30 μμ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610-274035
2) Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δ.Πατρέων
3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο email: fal@patras.gr

Οι αιτήσεις μπορούν να ανευρεθούν στο site του Δήμου e-patras.gr


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Πάμε στο Λαογραφικό Μουσείο

Οι μαθητές της Β' τάξης ήρθαν σε επαφή με τις παραδόσεις και την ιστορία της πόλης τους. Είχαν την ευκαιρία να δουν διάφορα είδη λαϊκής τέχνης όπως υφαντά, αργαλειούς, γεωργικά εργαλεία και μαγειρικά σκεύη.




Διάχυση προγράμματος erasmus+ στο Α1


Την Πέμπτη 17/10 το Α1 πραγματοποίησε τη 2η ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς κατά την οποία έγινε και διάχυση του προγράμματος Erasmus του σχολείου μας με τίτλο: "Ανοίγουμε φτερά στον ψηφιακό ουρανό και αγκαλιάζουμε τον κόσμο". Οι γονείς της Α Δημοτικού ενημερώθηκαν για τους στόχους και την εξέλιξη του προγράμματος μας ως τώρα. Επίσης μοιραστήκαμε μαζί τους τα άμεσα σχέδιά μας για την επίσκεψη στο Δουβλίνο και την παρακολούθηση σεμιναρίου για τις Νέες Τεχνολογίες. Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus θα κρατά ενήμερο τόσο το μαθητικό όσο και το γονεϊκό κοινό για τα νέα βήματά της στην πορεία της διεθνοποίησης του σχολείου μας.




Ρωμαίοι στην Πάτρα...

Μια ηλιόλουστη Τετάρτη του Οκτώβρη, οι μαθητές της Ε' τάξης περπατώντας στους δρόμους της πόλης μας γνώρισαν από κοντά το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, το Ρωμαϊκό Στάδιο και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Στο τελευταίο μάλιστα με τρόπο μοναδικό 'μεταμορφώθηκαν' όλοι σε Ρωμαίους πολίτες.




Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Την Τετάρτη 16/10/2019 τα πρωτάκια μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Ξεναγήθηκαν στα εκθέματα και έγιναν δημιουργοί, συλλέκτες, ερευνητές και εμψυχωτές.


Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Το σχολείο μας γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων. 
Στον αθλητικό χώρο της Νίκης Προαστείου, οι μαθητές όλων των τάξεων έμαθαν για τα οφέλη της γυμναστικής, τη σημασία του αθλητισμού και την επίδραση στην υγεία μας, ασκήθηκαν και διασκέδασαν συμμετέχοντας σε αθλήματα όπως τοξοβολία, αμερικανικό ποδόσφαιρο, αθλήματα στίβου, τένις, βόλεϋ παραλίας, αεροβική γυμναστική. Παράλληλα εντυπωσιάστηκαν  γνωρίζοντας από κοντά το θαυμαστό κόσμο των ερπετών.




Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25-10-2019 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει τη σχολική  γιορτή  για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στις 8.15  π.μ. (Eγκύκλιος ΥΠΑΙΘ 15/10/2019 φ.7/ΦΜ /160171/Δ1). Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί  από τους μαθητές της Δ΄ τάξης με τις αντίστοιχες δασκάλες των τμημάτων και τη μουσικό του σχολείου μας. Την ίδια μέρα θα γίνει και η απονομή της Σημαίας στους/στις μαθητές/τριες του τμήματος ΣΤ2.  Μετά το τέλος της γιορτής οι μαθητές -  περίπου στις 9.30-9.40 π.μ.   - θα αναχωρήσουν μαζί με τους γονείς τους. Το ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει την ίδια μέρα. 

Για    το Σύλλογο Διδασκόντων
  Ο Διευθυντής του Σχολείου

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Δεκατιανό μαθητών 2019 -2020

Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων



Η πρώτη συλλογή των δικαιολογητικών για το δεκατιανό των μαθητών θα γίνει από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές βεβαίως κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικότερα δείτε:

'Παροχή προϊόντων "δεκατιανού" σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών'.

Αίτηση για δεκατιανό μαθητών.


Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Αγιασμός 11 - 9 - 2019



Σας ενημερώνουμε ότι  την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8.15 π.μ. θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός για τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  Μετά τις ευχές του Διευθυντή, της υποδιευθύντριας και των εκπαιδευτικών  του σχολείου μας οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία και θα αποχωρήσουν.  Για τις υπόλοιπες ημέρες  θα γίνει ενημέρωση από το Διευθυντή του σχολείου την ημέρα του αγιασμού.

 Ο Διευθυντής του Σχολείου          Η Υποδιευθύντρια του Σχολείου
        Παναγόπουλος Αθανάσιος                               Νικολετοπούλου Ανδρομάχη           
  

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Διάχυση κινητικότητας Νορβηγίας στη σχολική κοινότητα


Στη σχολική κοινότητα παρουσιάστηκαν με βίντεο και παρουσιάσεις τα αποτελέσματα της κινητικότητας (jobshadowing) της παιδαγωγικής ομάδας erasmus+ στο Verket Skole της Νορβηγίας. Με τη συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων της σχολικής μονάδας ακουλούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος ως προς τις διαφορετικές παιδαγωγικές μεθόδους, τα εκπαιδευτικά μέσα, τους μαθησιακούς στόχους, τις ανάγκες που η κάθε τοπική κοινότητα ζητά να "καλύψει" η σχολική μονάδα, η ενσωμάτωση και η αποδοχή παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και μαθητών μεταναστών και προσφύγων.


Αρσάκεια Σχολεία - ημερίδα διάχυσης προγραμμάτων erasmus+ KA1



Σήμερα, 19 Ιουνίου 2019, η Περιφερειακή Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδος και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών οργάνωσαν ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ KA1. H ημερίδα υλοποιήθηκε στην Εστία Επιστημών με απόλυτη επιτυχία. Σχολεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που υλοποιούν προγράμματα erasmus+ KA1 παρουσίασαν εμπειρίες, ιδέες, πρακτικές και κουλτούρες από ευρωπαϊκά Σχολεία. Έγινε γόνιμος διάλογος για την αξιοποίηση αυτής της διάχυσης στις σχολικές κοινότητες και στην κοινωνία ευρύτερα. Συγχαρητήρια στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας αλλά και στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών για την άρτια οργάνωση και την ζεστή φιλοξενία. Το 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών παρουσίασε το erasmus+ KA1 πρόγραμμα που υλοποιεί. Μέσα από παρουσιάσεις και βίντεο έγινε διάχυση των αποτελεσμάτων από τις κινητικότητες που έχουν γίνει στην Βαρκελώνη της Ισπανίας και στο Moss της Νορβηγίας.




Καλοκαιρινή γιορτή λήξης 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών


Με ένα πρωτότυπο μουσικοχορευτικό δρώμενο στη σχολική κοινότητα του σχολείου μας έγινε    διάχυση του προγράμματος erasmus+. Οι μαθητές κατασκεύασαν σημαίες ευρωπαϊκών χωρών, παρέλασαν με τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χόρεψαν ξένους παραδοσιακούς χορούς, αλληλεπίδρασαν με τους θεατές, περνώντας ταυτόχρονα μηνύματα αλληλεγγύης, αποδοχής, σεβασμού όλων των παιδιών μαθητών ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής τους!


Jobshadowing in Verket Skole, Moss, Norway









Στην χώρα των Βίκινγκς, την πανέμορφη Νορβηγία, υλοποιήθηκε η δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ KA1 (2018-1-EL01-KA101-046718) του 46ου Δημοτικού Σχολείου που ως έργο έχει τίτλο: «Ανοίγουμε φτερά στον ψηφιακό ουρανό και αγκαλιάζουμε όλο τον κόσμο». Οι εκπαιδευτικοί Γκοτσοπούλου Μαρία, Αμπλά Μαρία και Τσέλος Παναγιώτης πήραν μέρος στη συγκεκριμένη κινητικότητα που περιλάμβανε επιτόπια παρακολούθηση (jobshadowing) στο Σχολείο Verket Skole. Η κινητικότητα υλοποιήθηκε από 6 έως 11 Μαΐου 2019 στην πόλη Moss η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο της Νορβηγίας και απέχει από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας το Όσλο περίπου 60 χιλιόμετρα. Το Verket Skole είναι Δημόσιο Σχολείο και ιδρύθηκε το 1998. Έχει 560 μαθητές και οι ηλικίες τους είναι από 6-16 ετών. To 23% των μαθητών του Σχολείου είναι δίγλωσσοι και είναι μετανάστες και πρόσφυγες. Όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από κουλτούρα, εθνότητα, φυλή και θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι πλήρως ενσωματωμένοι στη σχολική τάξη και στην σχολική κοινότητα. Στο επίπεδο του Δημοτικού Σχολείου διδάσκονται τα μαθήματα: Νορβηγική γλώσσα, Αγγλικά, μαθηματικά, θρησκευτικά, μουσική, επιστήμη, κοινωνικές επιστήμες, τέχνες και χειροτεχνήματα. Για το μάθημα της γυμναστικής το Verket Skole διαθέτει κλειστό γυμναστήριο με γήπεδο μπάσκετ και όργανα γυμναστικής. Στο ίδιο μάθημα συμπεριλαμβάνεται και εκμάθηση κολύμβησης σε κλειστό κολυμβητήριο που βρίσκεται κοντά στο Σχολείο. Παρακολουθήσαμε μάθημα κολύμβησης μαζί με τους μαθητές αφού ήταν μέρος του προγράμματός μας. Μάλιστα το Σχολείο μας παρείχε τη δυνατότητα να πάρουμε μέρος και εμείς στο μάθημα κολύμβησης, ευκαιρία την οποία αξιοποιήσαμε. Καθημερινά στη διδασκαλία κάθε μαθητής έχει τη δική του ηλεκτρονική συσκευή και τη χρησιμοποιεί σε κάθε μάθημα ανάλογα με τις ανάγκες. Δεν υπάρχει εργαστήριο πληροφορικής αφού η χρήση του iPad και το Laptop γίνεται σε όλα τα μαθήματα. Οι μικρότερες ηλικίες χρησιμοποιούν iPad και οι μεγαλύτερες Laptop. Το Υπουργείο που είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση προμηθεύει σε κάθε μαθητή το iPad ή το Laptop. Οι τάξεις επικοινωνούν μεταξύ τους, οι πόρτες είναι διάφανες με τζάμια και στις ώρες διδασκαλίας είναι ανοιχτές. Μας εντυπωσίασε η υποδειγματική ησυχία που επικρατεί στην ώρα της διδασκαλίας. Για τους μαθητές ειδικής αγωγής υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δουλεύουν μαζί τους σε ατομικό επίπεδο. Παρακολουθήσαμε διδασκαλίες station teaching. Η διδασκαλία του σταθμού είναι μια μέθοδος ή μάλλον ένας τρόπος για τη διοργάνωση της διδασκαλίας για τους νεώτερους μαθητές. Οι μαθητές είναι χωρισμένοι σε ομάδες, τέσσερις-πέντε ομάδες, και περνούν το χρόνο τους σε έναν σταθμό στην τάξη που εργάζεται με ένα θέμα. Αυτός ο σταθμός στελεχώνεται από καθηγητή ή βοηθό καθηγητή, ο οποίος είναι σε θέση να επικεντρωθεί σε αυτή τη μικρή ομάδα παιδιών για περίοδο 15-20 λεπτών. Μετά από αυτή την περίοδο, η ομάδα μετακινείται σε διαφορετικό σταθμό με διαφορετική δραστηριότητα. Συνήθως υπάρχουν τέσσερις ή πέντε σταθμοί και η κύρια έννοια του όλου πράγματος είναι οι καθηγητές να καθίσουν και να διαβάσουν με έναν μαθητή τη φορά σε έναν από τους σταθμούς. Αυτό δίνει στον εκπαιδευτικό την ευκαιρία να έχει μια ατομική προσέγγιση στο έργο γραμματισμού. Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 και ώρα 8.00 π.μ. μέχρι 8.45 π.μ. η ελληνική ομάδα εκπαιδευτικών έκανε παρουσιάσεις σε όλο το σύλλογο του Verket Skole. Ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Τσέλος παρουσίασε την πόλη της Πάτρας και τα σημαντικότερα αξιοθέατα που έχει. Η παρουσίαση περιλάμβανε σχετικό βίντεο που είχε δημιουργήσει η παιδαγωγική ομάδα Erasmus του Σχολείου. Η εκπαιδευτικός Αμπλά Μαρία έκανε παρουσίαση με θέμα « το 46ο Δημοτικό Σχολείο σήμερα». Τέλος η εκπαιδευτικός Γκοτσοπούλου Μαρία παρουσίασε το ελληνικό εκπαιδευτικό Σύστημα και πώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Στο Verket Skole δεν μας εντυπωσίασαν μόνο οι υποδομές και η άρτια οργάνωση του Σχολείου. Θα μας μείνει αξέχαστη εμπειρία η ευγένεια, ο επαγγελματισμός και η προθυμία του προσωπικού να μας βοηθήσουν και να μας εξηγήσουν. Ευχαριστούμε πολύ όλο το προσωπικό και ιδιαίτερα την Camilla Sparby, την οδηγό μας, στο πρόγραμμα «περπατώντας στο δάσος». Είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε 9 χιλιόμετρα μαζί με τους μαθητές σε δάσος του Moss. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολλά παιχνίδια στο δάσος και βόλτες με κανό σε μια πανέμορφη λίμνη. Επίσης επισκεφτήκαμε το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο των Βίκινγκς και το International museum of children's art στο Όσλο. Όμως δύσκολα θα ξεχάσουμε τη βοήθεια, στάση, εξυπηρέτηση και ζεστή φιλοξενία του Διευθυντή του Verket Skole Håkon Sætrang. Σε ό,τι χρειαστήκαμε ήταν δίπλα μας. Τον ευχαριστούμε θερμά για τα τόσα πολλά που μας παρείχε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην όμορφη Νορβηγία. Τέλος ευχαριστούμε πολύ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΙΚΥ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Α/θμιας Αχαΐας για τη δυνατότητα που μας παρέχει μέσα από τις κινητικότητες των έργων του Erasmus+ να ανοίγουμε ορίζοντες, να ερχόμαστε σε επαφή με νέες κουλτούρες, να μαθαίνουμε νέες διδακτικές προσεγγίσεις και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας με πολύτιμες εμπειρίες από ευρωπαϊκά Σχολεία. Τα οφέλη είναι ποικίλα και πολλά με βασικό στόχο τον αντίκτυπο στο μαθητή, στη σχολική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα.







Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Εγγραφές Α' τάξης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη,
 για  το  σχολικό  έτος   2019 – 2020  ,   θα γίνουν από την   Δευτέρα 6 η MAIOY
έως  την  Δευτέρα  20η MAIOY του έτους  2019 .
Στην πρώτη τάξη θα εγγραφούν όσα παιδιά γεννήθηκαν από
1-1-2013    μέχρι    31-12-2013.
Από την 6η έως τις 20Μαΐου  2019 θα πρέπει οι γονείς -κηδεμόνες να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας:
A.    Αίτηση του γονέα /κηδεμόνα (το έντυπο θα δοθεί από το σχολείο).

B.      βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (θα δοθεί από το Νηπιαγωγείο)
Γ. αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή (Λογαριασμός ΔΕΗ, Αντίγραφο της πρώτης σελίδας Ε1 - σύμφωνα με τα όρια του Σχολείου).
 Δ. το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή  (το έντυπο θα δοθεί για συμπλήρωση από το σχολείο).
Ε.  το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
ΣΤ. Tο πιστοποιητικό γέννησης  (θα αναζητηθεί από το σχολείο)
Ζ βεβαίωση κηδεμονίας μαθητή μόνο για τη μονογονεϊκή οικογένεια  (αντίγραφο δικαστικής απόφασης).

 ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 12.00-12.45  (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ).                                                               
                                      Πάτρα   15   ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019

                                                    ο Δ/ντής του Σχολείου

                                         ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ενημέρωση προς τους γονείς της ΣΤ' τάξης για τη Δεύτερη Ξένη Γλώσσα στο Γυμνάσιο



Αγαπητοί μου γονείς σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη Φ.52/60314/Δ1  16/04/2019   οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης εντός του Μαΐου  κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 10 η Μαΐου  2019 αλλαγής της Ξένης γλώσσας : από Γαλλικά σε  Γερμανικά και αντίστροφα η διαφορετική επιλογή  σε Ιταλικά για όποια Γυμνάσια διδάσκεται η Ιταλική Γλώσσα.




ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ο…………………………. ………………………………………………….γονεας/κηδεμονας του/της………………………………………………. ΣΤ δηλώνω την επιθυμία μου για αλλαγή της Β΄ γλώσσας από Γαλλικά σε Γερμανικά ή αντίστροφα  από Γερμανικά σε Γαλλικά για το λόγο (κυκλώνω το αντιστοιχο)……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ενημέρωση προς τους γονείς της Στ' τάξης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ


Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους από τις 6 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες στο Μουσικό Γυμνάσιο Πατρών.

Τηλ. επικοινωνίας: 2610641800

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ένα ταψί με γεμιστά από την Α' τάξη

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Άννα Δενδρινού. Με αφορμή το πρόγραμμα αγωγής υγείας που υλοποιούμε φέτος για την υγιεινή διατροφή η συγγραφέας μας παρουσίασε το βιβλίο της "Ένα ταψί με γεμιστά". Οι μαθητές της Α' τάξης έγιναν μικροί μάγειρες και γεύτηκαν ένα ταψί με γεμιστά και μπριαμ!!!

'





Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης!

Την Πέμπτη 18/4/2019 οι τάξεις Β'1 και Β'2 επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Πατρών. Τα εκθέματα ζωντάνεψαν στα χέρια των παιδιών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι που παρουσίασαν.


Την Πέμπτη 11/4/2019 τα τμήματα Β'1 και Β'2 παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου μας θεατρικό δρώμενο σχετικά με τα σκεύη του παραδοσιακού νοικοκυριού! Επιστρατεύτηκαν πινακωτή, φυσερό, σοφράς, τέντζερης και πολλά ακόμη σκεύη με τη βοήθεια των παππούδων και γιαγιάδων!


Συναντούμε τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Σκιαδά

Την Τετάρτη 10/4/2019 τα τμήματα Β'1 και Β'2 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά όπου παρουσίασαν δρώμενο με θέμα τα σκεύη του παραδοσιακού νοικοκυριού. 
Ύστερα έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια όλοι οι μαθητές, έφτιαξαν παζλ, κεράστηκαν παραδοσιακά εδέσματα.


Ψάχνουμε το δάσος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Τα δύο τμήματα της Γ' τάξης στις 3 Απριλίου σκέφτηκαν να αναζητήσουν το δάσος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας. 
Πήραμε τα σακίδιά  μας και μπήκαμε γεμάτοι περιέργεια στο κτίριο της βιβλιοθήκης για μια διαφορετική αναζήτηση...
Ψάξαμε στα ράφια, μοιραστήκαμε βιβλία, εντοπίσαμε και διαβάσαμε πολλά και περίεργα γαι το δάσος, παρακολουθήσαμε βίντεο!



Εκδρομή στο Πουρναρόκαστρο Natura 2000

Στις 27/3 τα δύο τμήματα της Γ' τάξης πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα εκδρομή στο Πουρναρόκαστρο (Natura 2000). 

Στο κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης απολαύσαμε μια πανοραμική θέα της Πάτρας, ενημερωθήκαμε για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του Παναχαϊκού, προβληματιστήκαμε ψηλαφώντας πετρώματα και απολιθωμένα κοχύλια που έχουν βρεθεί στο Πουρναρόκαστρο, περπατήσαμε, σκαρφαλώσαμε, διασχίσαμε μικρό ποταμάκι και προσανατολιστήκαμε ακολουθώντας ένα ενδιαφέρον περιβαλλοντικό μονοπάτι!
Φάγαμε, παίξαμε, εξερευνήσαμε στο κοντινό δάσος!


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Επίδοση Βαθμολογίας και Εορτασμός 25ης Μαρτίου



10 η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Αγαπητοί γονείς,
    Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 46ου 12/Θ   Δημοτικού Σχολείου  Πατρών σάς προσκαλεί στο Σχολείο την Δευτέρα  18 Μαρτίου  2019,   και ώρα 13.15 , προκειμένου  να παραλάβετε πρώτα τους μαθητές/τριες και στη συνέχεια 13.20-14.00  την επίδοση της βαθμολογίας του Β΄ τριμήνου (τάξεις Γ΄+Δ΄+Ε΄+ΣΤ΄). Για τους μαθητές των τάξεων Α΄ και Β΄ δεν προβλέπεται Έλεγχος Προόδου (θα γίνει μόνο προφορική ενημέρωση). Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά για όσους μαθητές παραμείνουν  εκείνη την ημέρα. Οι εργαζόμενοι γονείς που επιθυμούν γονική άδεια για να απουσιάσουν από την εργασία τους  να μας ενημερώσουν νωρίτερα  για να την  έχουμε έτοιμη.
Την Παρασκευή 22/3/2019 οι μαθητές της ΣΤ΄ θα παρουσιάσουν τη γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου προς όλους τους γονείς  στις  8.15 π.μ,  και στη συνέχεια στις 9.30-10.40 π.μ  περίπου  θα αποχωρήσουν όλοι οι μαθητές με ευθύνη των γονέων  τους.  Την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.
Ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων
                                               

Η Β' τάξη στο Μουσείο Τύπου και στην Πελοπόννησο!

Την Τρίτη 5/3/2019 οι τάξεις Β1 και Β2 επισκέφθηκαν το Μουσείο Τύπου Πατρών. Γνώρισαν τις παλιές εφημερίδες και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σαν μικροί δημοσιογράφοι.












Την ίδια μέρα επισκεφθήκαμε την εφημερίδα "Πελοπόννησος", ξεναγηθήκαμε στα παλιά μηχανήματα και πραγματοποιήσαμε δημοσιογραφική διαβούλευση.



Η Α' τάξη στην Αραχνοϊστόπολη!

Επισκεφθήκαμε το ΜΕΤ την Τρίτη 19/2 και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αραχνοϊστόπολη". Μάθαμε πώς να σερφάρουμε με ασφάλεια στο διαδίκτυο δίχως να αποκαλύπτουμε τα προσωπικά μας δεδομένα... όπως τηλέφωνο, διεύθυνση, ονοματεπώνυμο. Γνωρίσαμε τους κινδύνους που κρύβονται στην Αραχνοϊστόπολη... και διασκεδάσαμε με τις αραχνοπεριπέτειες που αντιμετωπίσαμε! Χορέψαμε και 'συνδεθήκαμε' μεταξύ μας στην Αραχνοϊστόπολη με πολύχρωμες κορδέλες!

Τέλος απολαύσαμε την ηλιόλουστη μέρα παίζοντας ομαδικά παιχνίδια στο καταπράσινο "Πάρκο της Ειρήνης!"




Η Γ' και Δ' τάξη μπορούν να τα καταφέρουν... με τη βοήθεια του Αλυσοδεμένου Ελέφαντα!

Στις 18 Φεβρουαρίου η Γ' και Δ' τάξη του σχολείου μας παρακολούθησαν στο θέατρο Λιθογραφείο την παράσταση "Αλυσοδεμένος Ελέφαντας".

Πώς γίνεται λοιπόν ένα ζώο τόσο δυνατό όσο ο ελέφαντας να κάθεται αλυσοδεμένος σε ένα τόσο δα ξυλαράκι, καρφωμένο στην άμμο; Αρκεί να το πιστέψουμε, να αναπτύξουμε την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, ήταν το τόσο δυνατό και αισιόδοξο μήνυμα  που αποκόμισαν οι μαθητές μας από το σπουδαίο αυτό έργο.